Precis på samma sätt som det finns speciella fotbollslåtar så finns det även låtar som har en speciell koppling till sporten ishockey. Musiken spelas här för att förhöja stämningen och därmed är det oftast musik med mycket energi som spelas i samband med den snabba is-sporten.

Under pauserna vid en hockeymatch, samt när man blåser av utav olika anledningar i spelet, så brukar musik spelas inne på arenan för att underhålla publiken och även hålla uppe stämningen. Vad för musik som spelas här skiljer sig åt och kan till viss del hänga ihop med låtar som laget gillar. Inom SHL är det till exempel vanligt att ett lag har en specifik låt som spelas när dem gör mål. Ibland har till och med varje spelare en enskild låt som spelas upp när de sätter pucken i kassen. Om du vill hålla koll på hur det går för lagen i den svenska högstaligan hittar du SHL tabell och resultat på sidan hockeyresultat.se.

I den amerikanska ligan NHL är den vanligt att speciella melodier framförs på orgel under matchens gång. Många utav dessa melodier är mycket välkända och det händer ofta att publiken är med och klappar i takt eller fyller i med olika fraser. detta ökar verkligen stämningen i arenan.

VM-låtar i hockeyns värld
Inför större mästerskap brukar officiella mästerskaps-låtar att släppas, både utav nationella och internationella artister. Inför hockey VM 2017 som hölls i Tyskland och Frankrike släppte den tyska sångerskan Cascada låten Playground som blev mästerskapets officiella låt. Även inför VM 2013, som spelades på svensk mark spelades en låt in och denna gången var det det svenska rockbandet The Poodles som fick äran att tillsammans med det svenska landslaget spela in låten En för Alla för En, som även under de följande åren har följt med laget under större turneringar.